Algemeen

Village le Chat (villagelechat.nl) is een ruim opgezet vakantiepark met circa 240 vrijstaande woningen, gelegen op circa 33 hectare rondom een klein meer in het departement Charente in het zuidwesten van Frankrijk. Village le Chat ligt in het departement Charente tegen de grens van de Dordogne en Haute Vienne op slechts een dag rijden van Nederland (930 km vanaf Utrecht). In deze streek vindt u een vriendelijk heuvellandschap met een harmonieuze afwisseling van kleinschalige boerenbedrijven, leuke dorpjes, bossen, meren en meertjes. Het gebied wordt doorsneden door talrijke riviertjes en er zijn vele uitgezette wandel- en fiets(mountainbike)routes. De streek heeft een aangenaam klimaat: lange warme zomers (maar zonder extreme hitte) en zachte winters. In de omgeving vindt u mooie kastelen en andere overblijfselen uit voorbije eeuwen. Er is wekelijks markt in de charmante stadjes La Rochefoucauld, Piégut, Montron en Nontron. Binnen één uur rijden liggen de steden Périgueux, Limoges en Angoulême. Steden als Cognac, Bordeaux en de kustplaatsen La Rochelle en Royan zijn met de auto goed bereikbaar voor een dagtrip.

Op Village le Chat liggen verschillende typen woningen die eigendom zijn van verschillende eigenaren. Een deel van de woningen wordt permanent bewoond door de eigenaren, deels worden de woningen ingezet als eigen vakantiewoning of worden als vakantiewoning aan toeristen verhuurd. Eigenaren die hun woning willen verhuren, kunnen de woning laten verhuren door het parkmanagement. De vakantiewoningen hebben minimaal een 3-sterrenclassificatie volgens de normen van de ANWB en de RECRON.

Het park beschikt over een eigen restaurant en winkel op het terrein, twee tennisbanen, verwarmd zwembad en kinderbad, tafeltennistafels, jeu de boulesbaan, minigolf, voet- en volleybalveld, kleine speelweide en strandje aan het meer. In de zomer organiseert het parkmanagement dagelijks diverse activiteiten voor jong en oud.

De voertaal op het park is voornamelijk Nederlands. Deels wordt ook Frans en Engels op het park gesproken. De toeristen op het park zijn voornamelijk afkomstig uit Nederland en België.