Faciliteiten

Vakantiepark Village Le Chat is een goed geoutilleerd vakantiepark en beschikt over diverse faciliteiten.

 

Receptie

Bij de receptie kunt u terecht voor al uw vragen en opmerkingen over het vakantiepark en de omgeving. Op de receptie zijn diverse wandel-, fiets- en autoroutes beschikbaar. Alle receptionisten spreken Nederlands en staan u graag te woord van maandag tot en met zaterdag van 10:00 – 12:00 uur en van 14:00 – 17:00 uur. Op zondag is de receptie geopend van 11:00 – 12:00 uur.

 

Mini-markt

In de mini-markt worden gedurende het vakantieseizoen iedere dag vers stokbrood en heerlijke franse broodjes gebakken, zoals croissants en pain au chocolat. Verder wordt een klein assortiment levensmiddelen én de Nederlandse krant verkocht.

 

Restaurant

La Dame Blanche is een restaurant met een prachtig terras. Dagelijks is het restaurant geopend van 09:30 uur tot middernacht voor koffie, lunch, borrel of diner. Er wordt enkel met dagverse en voornamelijk lokale producten gewerkt. Nou ja, behalve dan de Nederlandse frikandellen, kroketten en bitterballen. De overige gerechten zijn allemaal dagvers. De kaart is zeer uitgebreid. La Dame Blanche heeft een eigen Facebook pagina met alle recente updates. La Dame Blanche heeft zeer herkenbare Hollandse gerechten als pannenkoek, saté of spareribs, aangevuld met echte lokale Franse gerechten.

 

Snackbar

In de friterie-snackbar kunt u terecht voor een lekkere snack, zoals Franse frietjes, maar ook voor een Nederlandse kroket of frikadel. Verder bakken we pizza’s in onze pizza-oven en kunt u andere afhaalmaaltijden bestellen, zoals een lekker gebraden kippetje.

 

Zwembad

Village Le Chat beschikt over een verwarmd (in het zomerseizoen) zwembad van 20×10 meter. Het zwembad is geheel betegeld en voorzien van ligbedden, stoelen en parasols. Eigenaren en gasten van Village le Chat kunnen hier kosteloos gebruik van maken.Voor de kleine kinderen is er een apart ondiep kinderbad van 9×4 meter. Dit zwembad is conform de Franse wetgeving voor de veiligheid met een hekwerk afgezet.

 

Recreatiemeer

Midden in het park ligt een meer van drie hectare groot, waarin men kan zwemmen, vissen en heerlijk ronddobberen op een luchtbed of in een bootje. Heerlijk spelen met de kinderen op het zandstrandje compleet met speeltoestellen of lekker luieren en van de zon genieten op een van de ligweides naast het meer. In het meer is een trekvlot aanwezig om van de ene oever naar de andere te kunnen komen. Het gebruik van motorboten en surfplanken is op het meer niet toegestaan. Dit is wel mogelijk op het meer “Lac de Lavaud” op twintig kilometer afstand van het park. Een klein gedeelte van het meer is afgezet voor de kleine kinderen. Hier is een zandstrand aangelegd en zijn er diverse speeltoestellen.

 

Minigolfbaan

Voor het terras van de bar ligt een 18-holes minigolfbaan. Deze baan is ’s avonds verlicht, zodat u dan ook kunt spelen.

 

Recreatieruimte

In deze gezellige ruimte met grote open haard hangt een groot scherm, waar onder andere sportevenementen zoals de Tour de France worden uitgezonden.

 

Tennisbanen

Op het park zijn twee hardcourt tennisbanen. Deze banen zijn vrij toegankelijk. In het hoogseizoen dienen deze banen te worden gereserveerd bij de receptie.

 

Sport- en speelveld

Op het grote grasveld is er de mogelijkheid om diverse sporten uit te oefenen, onder andere een potje voetbal, volleybal of badminton. Verder zijn er 2 outdoor tafeltennisbanen beschikbaar.

 

Fietsenverhuur

Bij de receptie worden mountainbikes verhuurd. Er zijn heren-, dames-, en kindermodellen.

 

Jeu de boules

Village Le Chat heeft ook een jeu de boules baan, dat mag natuurlijk niet ontbreken in een Frans vakantiedorp.